RAMSING Slægten

- En slægt gennem 1300 år

Emil Corlin Pedersen Ramsing

Emil Corlin Pedersen Ramsing

født 10.12..1919 i Gedsten

Død 25.12.2009 i Sdr.Felding

 

Tekstboks: Emils båretale fra Inger Ramsing siger så meget godt:

Kære Emil
Da du kom til verden for 90 år siden, var det under små kår. 
Du var nr. 4—fjerde år i træk, af en flok på i alt 10. 
Med en far der måtte være soldat under 1. verdenskrig, måtte det trods en god og kærlig mor, have været hårde tider.

Jeg har på fornemmelsen, at du hurtigt satte dig det mål, at du nok skulle klare dig selv, uden at lægge andre til last. Det blev dit varemærke. Aldrig nasse på andre, til gengæld var du selskabsmand, altid god til fest og farver, så længe kræfterne var til det.

Din indstilling til tilværelsen, gav os dog tit følelsen af, at du omgav dig med et skjold, så ingen kom for tæt på. Men ved vores køkkenbordssamtaler, her i din lejlighed, faldt der dog af og til et stykke af panseret og efterhånden var der både køb af nyt undertøj og din bankkonto der sorterede under mig. Tak for tilliden Emil.

Efter din færden på Grønland i 10 år, fandt du heldigvis Helga, som blev dig en rigtig god kone i næsten 50 år, men heller ikke i din sorg, ved at miste hende, gav du nogen lov til at komme for tæt på, du sagde dog, at det var trist at være alene, så det passede dig fint, at flytte herop til os, hvor du nærmest blev bedstefar til vores børn og oldefar til vores børnebørn.

Du var blød som smør, når vi var samlet og den ene efter den anden  lagde armene om din hals. Du gav udtryk for, at det var en nydelse så jeg er ikke i tvivl om, at vi gjorde det rigtige da du kom herop.

Du var ordensmand ud over alle grænser, alt skulle ligge på rette plads. Det skete vi krydsede klinger, meget imod din natur sagde du grinende, ja, jeg var jo nød til at gøre som du siger, for jeg dør jo at sult, hvis du slår hånden af mig, så svarede jeg altid, ja, eller du får et par på hovedet, havd du bedyrede, at du ikke vill ha’.

Da vi besøgte dig juleaften, hvor du nægtede at tage hjemmefra i år, havde du det rigtigt dårligt og du sikrede dig en ekstra gang om, at jeg vidste hvor tingene lå, hvis der skete dig noget. Julemorgen kl. 6 sov du stille og fredfyldt ind, mæt af dage…

Kære Emil, Farvel og tak for alt hvad vi har haft sammen, gode køreture Fyn og Jylland rundt, Sjove kortspil dengang Helga levede - og de sidste år her i Sdr.Felding. Og især tak for din gavmildhed mod jeres forældre og dermed mine svigerforældre, da sygdom var ved at vælte deres tilværelse.

Emil med Frank og Charlotte

Brødrene Viggo og Emil på Smalle Pub

Danmarks dygtigste Ford mekanikker i arbejde

Emil og bror Asger på besøg hos deres mor

Tekstboks:

60 års medlemsskab af Dansk Metal, udløste et lille takkekort - intet andet…..

Bror og søster i 2007:

Herta og Emil

Helga

Emils år på Grønland:

Sommerhuset i Sverige:

Sommerhuset på Amager:

Etablering af Thule basen